dimarts, 9 de juliol del 2019

Perquè són necessàries les TIC tant a les escoles de música com als conservatoris?

Fins fa relativament poc, potser 10 o 15 anys, estudiar llenguatge musical, harmonia i anàlisis, sobretot la part teòrica d'aquestes assignatures, era una feina ben complicada. Per a bona part de l'alumnat són matèries denses i de difícil comprensió; de la mateixa manera que al batxillerat passa en les matèries de Física i Química o Matemàtiques.

Les exigències i els gustos dels joves han anat canviant radicalment en poc de temps i l'educació ha hagut d'adaptar-se a les noves necessitats de l'alumnat; és per això que la implantació gradual de les noves tecnologies tant a l'aula de música de les escoles de música com als conservatoris està tenint una acceptació molt positiva, i són cada vegada més els professors que advoquen per aquestos recursos. 

Així doncs les TIC són ferramentes que necessàriament haurem d'implementar a l'ensenyament musical si no volem que els nostres joves acaben considerant la música com una matèria totalment desfasada de la realitat, destinada exclusivament als alumnes dotats. Al llarg del blog anirem coneixent distintes eines (aplicacions, plataformes, videotutorials, pàgines web) que ens ajudaran en els distints camps dintre de la música. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si tens algun suggeriment per tal de millorar aquest blog no dubtes en fer-m'ho arribar. Estaré ben agraït.